Vastelaovesvereiniging "De Windjbuujels" Ruiver

Opgerich 8 november 1950 - Keuninklik erkénd op 22 mieërt 1975

Persberich m.b.t. de Windjbuujel

Ongersjtaond persberich (in ’t Nederlands) is deze middig versjtuurd aan de media.


De ‘vastelaoves-strijdbijlen’ zijn begraven

Dit jaar verdween ons verenigingsicoon, de Windjbuujel, wel heel erg snel. Binnen 24 uur verving carnavalsvereniging de Vreigeliers uit Haelen de Windjbuujel op de markt in Reuver door hun verenigingsvlag.

‘Windjbuujelhijsen’
Traditiegetrouw hijst vastelaovesvereniging De Windjbuujels de Windjbuujel op de dag na het Prinsebal. Dit jaar vond dit plaats op zondag 16 februari. De Windjbuujel blijft op de markt in Reuver tot middernacht op vastelaoves-dinsdag hangen.

Een vlag van de Vreigeliers in plaats van de Windjbuujel
Snel na het hijsen van de Windjbuujel zagen leden van de Vreigeliers kans om de Windjbuujel te vervangen door hun eigen verenigingsvlag. Op de mast in Reuver zat tevens een uitnodiging voor de receptie van Prins Fred I Saelmans van carnavalsvereniging de Vreigeliers. Fred is eigenaar van Brasserie Effe in Reuver. Hij bood op deze ludieke wijze zijn uitnodiging voor de receptie aan de Windjbuujels aan. Op de receptie in Haelen zou de Windjbuujel tegen inlevering van de juiste tegenpresentatie teruggegeven worden.

Bacchus Olaf I en zijn Bacchusclub in actie
De receptie van Prins Fred is aanstaande zondagmiddag 23 februari. Helaas is dit tegelijkertijd met de receptie van Bacchus Olaf I. Wanneer Windjbuujelprins Geert I met adjudanten Mark en Rick met raad van 11 naar Haelen zouden gaan, zou dat betekenen dat ze niet aanwezig zijn op de receptie van Bacchus Olaf. Dat ging de Bacchusclub uit Reuver toch te ver. Daarom trokken een aantal leden van de Bacchusclub in het holst van de nacht op woensdag 19 februari naar het prinselijke paleis van Prins Fred I in Haelen en namen zijn prinselijke bord mee naar Reuver.

Ruilen op de maas
De ‘vastelaoves-strijdbijlen’ zijn inmiddels begraven. I.v.m. de drukke programma’s van beide verenigingen wordt het prinselijke bord en de Windjbuujel op het veerpont tussen Kessel en Beesel op zaterdag 22 februari om 17.00 uur geruild. Beide verenigingen zullen in vol ornaat aanwezig en hierbij is iedereen van harte welkom. Wie weet is dit het begin van een mooie vastelaovesrelatie tussen twee vastelaovesverenigingen.


 

 

Aankómmende evenemente

Sjponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!
© 2022 – Ruud Janssen – Feedback?Algemene voorwaarden