Vastelaovesvereiniging "De Windjbuujels" Ruiver

Opgerich 8 november 1950 - Keuninklik erkénd op 22 mieërt 1975

Prins Sjoerd II en adjudanten Joppe en Tom

Op zaterdag 8 februari vond bij vastelaovesvereiniging De Windjbuujels het traditionele Prinsenbal plaats. Tijdens deze feestelijke avond werd bekend wie de nieuwe prins voor het komend seizoen is geworden. Het komend jaar gaat Prins Sjoerd de tweede met zijn adjudanten Joppe en Tom de vastelaovesvierders oppe Ruiver voor.

Sjoerd Palmen (27 jaar) woont met zijn prinses Danique in Reuver en is in het dagelijks leven werkzaam als wijkagent in de gemeente Peel & Maas. Zijn motto heeft een duidelijk link met zijn grootste hobby, namelijk als slagwerker muziek maken. Dat doet hij van kleins af aan al bij het Trommel en Fluiterkorps St Barbara, maar in de loop der jaren zijn daar nog vele muziekgroepen bijgekomen. Wa’nn Brass, Harmonie Reuver, batter bragel, en zeker niet te vergeten joekskapel ZuuverZat.

De kapel die tijdens de vastelaovend als prinsenkapel de hoogheid van de Windjbuujels overal naar binnenspeelt. In het jaar van hun 11 jarig jubileum leveren zij nu dus de Prins. Maar niet alleen de Prins komt uit de prinsenkapel ZuuverZat, ook zijn twee adjudanten zijn hier actief lid op sax speelt Tom de Vlieger (31 jaar) en op trompet laat Joppe de Vlieger (27 jaar) graag van zich horen.

Dit muzikale trio zal de komende weken de boel regelmatig op stelten gaan zetten. De andere muzikale bezigheden, voor de adjudanten onder meer het spelen bij de bekende dialect-band Net Oet Bed, zullen voor hen op een iets lager pitje staan. Toch houden ze door hun motte de muzikaliteit hoog in het vaandel, ‘Gans van sjlaag!’ zal op menig feestje gaan klinken.

Aankómmende evenemente

Sjponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!
© 2022 – Ruud Janssen – Feedback?Algemene voorwaarden