Vastelaovesvereiniging "De Windjbuujels" Ruiver

Opgerich 8 november 1950 - Keuninklik erkénd op 22 mieërt 1975

Prins Tom II regeert over het Windjbuujelrieëk

Zaterdag 27 januari. Het Prinsenbal staat op de agenda en in Galerie de Windjbuujels wordt een waar kunststukje opgevoerd. Waar de decorcommissie al heel wat avonden kluswerk heeft verzet, wordt het publiek in een prachtig decor meegenomen in een spektakelstuk. 

Geslaagd feestHet publiek is opgewarmd door DJ Joepie en rond de klok van 21:11 start de bekendmaking van de Windjbuujelprins 2024. De Raad van Elf en bestuur laten zien dat ze ook uit de kunst kunnen feestvieren en tot veler verrassing valt er ook nog een tweede doek omlaag en presenteert vors Jeroen de nieuwe hoogheid van dit jaar. Prins Tom II (Veldman), wordt laaiend enthousiast ontvangen door de zaal. Daarna worden de adjudanten gepresenteerd, Willem Veldman en Rick Huijbers. Met deze mannen aan zijn linker- en rechterzijde is het Windjbuujeltrio 2024 compleet. Op de klanken van ‘z’nne goeije’, door de feestband Naachwerk, wordt er daarna gestart met een groot vastelaovesfeest. De Windjbuujels en Windjbuujelinnekes genieten met volle teugen van hun nieuwe voorganger en het wordt een geslaagde avond.

Trio 2024Prins Tom II is getrouwd met zijn prinses Josephine. In het dagelijks leven is deze 34 jarige Windjbuujel actief in de bouwsector, waar hij vanuit het Lampegat werkt bij Stam+De Koning. Het vastelaovend vieren is voor hem als lid van de raad van elf, wagenbouwer bij Sjpass en meetmeester bij Societé des Grandes Tetês zonder meer toevertrouwd. Adjudant Rick Huijbers, 37 jaar en getrouwd met zijn Emma, is in dagelijks leven werkzaam als lasser bij Thijssen Belfeld. Hij is nog actief bij scouting en Ruiverpedia en eveneens meetmeester. Daarnaast trekt hij er veel op uit met zijn hond, op die wandelingen treft hij dan ook vaak prins Tom II. Adjudant Willem Veldman, is 31 jaar en samen gelukkig met Femke. Hij is naamgever en eigenaar van Stokerij Veldman waar een breed assortiment aan likeuren en whisky’s wordt bereid. Net als adjudant Rick is hij ook actief bij scouting, en in zijn vrije tijd muzikaal actief op zijn mondharmonica. Willem is de jongere broer van Hoogheid Prins Tom II. 

Dit kènt gen maot!Van hun ouders, vader is al jaren lid van de Dorsvlaegels en moeder zingt en loopt met de optochten met de Bloome mee hebben Tom en Willem de vastelaovend al met de paplepel meegegeven. Het motto van hoogheid Prins Tom II, luidt Dit kènt gen maot! Een verwijzing naar hun manier van vastelaovend vieren, en in het bijzonder hun activiteiten als meetmeesters. Daarmee gaan de Windjbuujels met dit trio weer een spetterend seizoen beleven, helemaal Oet de Kuns!

Aankómmende evenemente

Sjponsors

SponsorKliks, gratis sponsoren!
© 2022 – Ruud Janssen – Feedback?Algemene voorwaarden